Typowe francuskie posiłki
Francuskie śniadanie jest smaczne, lekkie i niewielkie. Francuzi nie jedzą dużo po przebudzeniu i nie konsumują podczas niego ciepłych posiłków. Dominuje tutaj…
Francuskie śniadanie jest smaczne, lekkie i niewielkie. Francuzi nie jedzą dużo po przebudzeniu i nie konsumują podczas niego ciepłych posiłków. Dominuje tutaj…
Wydawać się może, że wino i inne alkohole spożywane regularnie oraz często, mają bardzo negatywny wpływ na zdrowie człowieka, ponieważ można się od nich łatwo
Kuchnia prowansalska uznawana jest za jedną z najzdrowszych na całym świecie. Potrawy lazurowego wybrzeża charakteryzują się lekkością i niskokalorycznością Zawarte w niej składniki są bardzo
W kuchni francuskiej zioła i przyprawy odgrywają bardzo ważną rolę…
Ogromne zróżnicowanie geograficzne – góry, doliny, wyżyny, wybrzeża po przeciwnych stronach Francji oraz duża amplituda temperatur w ciągu roku powodują bogactwo fauny i flory. Jednak
Kuchnia francuska kojarzy się większości z nas z bagietkami i croissantami oraz żabami i ślimakami. Ma ona jednak więcej do zaoferowania niż nam się wydaje.
Francuzi dużą uwagę zwracają na estetyczny wygląd swojej posiadłości, w której ważnym elementem jest symetria, równo przycięty żywopłot i geometryczne kształty. / The French pay
Katastrofy ekologiczne zdarzają się wszędzie. Również w Polsce jak i we Francji. W tym wpisie opiszemy dwa takie tragiczne zdarzenia: na Odrze oraz w Narodowym
W tym wpisie, pod okiem rybaka opowiemy wam o tych zwierzętach ktorymi zajmuje się od ponad 20 lat prowadząc swój mały sklepik w Frejus o
Lawenda, uważana za symbol Prowansji, przykuła naszą uwagę w Cannes. / Lavender which is considered as a symbol of Provance, caught our eye in Cannes.
Trochę o różnych spojrzeniach na kuchnię francuską. Czy to jest ona zdrowa? Czy różni się od kuchni polskiej? Dowiesz się czytając ten post!
A bit about different perspectives on french cuisine. Is it healthy? Is it different than polish cuisine? Find out by reading this post!
Breakfast (Petit Déjeuner) French breakfast is tasty, light and small. French people don’t eat much after waking up and they don’t eat warm food. Breakfast
The famous French wine has delighted the greatest connoisseurs of the drink for a long time. It is known for its splendor all over the
Provencal cuisine is considered to be one of the healthiest in the world. The dishes of the Côte d’Azur are characterized by lightness and low-calorie.
Herbs and spices have a very important role in french people life. Spices have antibacterial and antioxidant properties, which is why they were used to
Ogromne zróżnicowanie geograficzne – góry, doliny, wyżyny, wybrzeża po przeciwnych stronach Francji oraz duża amplituda temperatur w ciągu roku powodują bogactwo fauny i flory. Jednak
Most of us associate French cuisine with baguettes and croissants as well as frogs and snails. However, it has more to offer than we think.